22 November

23-11-2014 08:50

Vandaag is het prima weer om in de tuin te rommelen, ik ga eerst maar eens aan de slag in de achtertuin. Het pad staat vol met onkruid en zaailingen van de Verbena bonariensis en er hangen een aantal planten half over het pad. 

En vooral dat laatste is niet fijn als ik 's morgens richting de schuur loop en al de planten zijn nog nat.

Het wordt dus onkruid uittrekken, voegen tussen de tegels schoonmaken. Zaailingen van de Verbena een plekje in de border geven in plaats van tussen de tegels. Meteen ook maar de dode takken van de moederplant wegsnoeien.  Ik haal wat uitgebloeide Monbretia's weg die plat over de border liggen, zo krijgen ook de andere planten weer wat ruimte. Er staan wat mooie grassen te bloeien, die waren bijna niet te zien!

Tijdens het ruimen zie ik nog allerhande bloeiende planten: de lavendel bloeit nog en er staat een flinke pol Lobelia's vol met zijn blauwe blommetjes. Ook de Oost-Indische kers staat te bloeien alsof het midden in de zomer is. Maar het is toch echt eind november hoor!

Bert gaat de heggen snoeien, die zijn ook behoorlijk doorgeschoten, dankzij het voortdurende zachte weer. We werken een paar uur lekker door, maar dat is helemaal niet vervelend met dit weer en de tuin ziet er na afloop grotendeels weer netjes uit

—————

Terug