Moestuin in april

07-04-2015 17:17
31 maart
 
Op dinsdag 31 maart is er een storm windkracht 9 die over het land raast, ook in de dagen ervoor en erna is er stormachtige wind. Het kunststof kasje die we pas gebouwd hebben is omgewaaid, al voor de echte storm. We bergen hem even op in de schuur, maar uiteindelijk zetten we hem weer inelkaar en hij wordt nu ook maar met extra draden aan elkaar vast geknoopt. (Bert maakt er een waar kunstwerk van!) 
Helaas is veel zaaigoed verloren gegaan. Een paar dingen kan ik redden, maar een deel vind ik niet meer terug. Misschien komt er op vreemde plaatsen nog iets op en anders pech gehad. 
 
Tijdens de storm zelf waaide er een ruit uit de glazen kas kapot (overal glas, van grote stukken tot mini flintertjes in en om de kas, maar ook tussen het zaaigoed wat daar stond, een heel karwei om op te ruimen. En gelukkig stond er nog een reserve ruit!
Ook de kooiconstructie voor de peulvruchten is wat scheef gewaaid, maar die kunnen we weer recht krijgen en dan plant ik daar de voorgezaaide doperwten en kapucijners uit, verder zaai ik er nog wat peultjes.
Overgebleven hoekjes zaai ik in met zwartel wortels en rucola.
 
Ook het kunstof tunnelkasje is nog verder beschadigd (meestal komt de winduit het zuid-westen, dan ligt de tuin vrij in de luwte van de bosrand, maar nu met de westerstorm, lag alles pal op de wind) Bert weet dit kasje met de nodige tierips ook weer op te kalefateren: ik zaai er dan meteen maar wilde spinazie in.
 
Het paasweekend brengt zeker op 1e paasdag lekker weer en we voeren dan ook heel wat klusjes uit in de tuin, behalve repareren en heel veel zaaien, freest Bert het toekomstige aardappel veldje om, wordt er het nodige gesnoeid, ben ik her en der aan het schoffelen en wieden.
Langzaamaan komt er weer lijn in de tuin!

—————

Terug