Zondag 23 november

23-11-2014 18:20

Vandaag is het alweer een zonnige herfstdag met best hoge temperaturen. Tijd om eens wat in de moestuin te gaan doen. Met de fietskar wandelen we naar het Lupinepad.

Ik ga eerst de gaas kooi, die om de kapucijners, peulen en dergelijke stond, afbreken.  Volgend jaar bouwen we hem weer op, op een ander stekkie. 

In de gaas kooi vinden we nog 3 uit de krachten gegroeide courgettes. 2 ervan zijn al wat zacht, die mogen in de achtertuin als sier dienst doen. De andere (tevens de grootste) krijgt een plekje bij de pompoenen oogst die rond het potkacheltje ligt.

Ik ga dan maar eens flink aan het wieden en grond los maken. Het onkruid is weer super hard gegroeid. 

Bert oogst intussen de nodige kolen: rode en groene kool. Verder nog wat broccoli roosjes. Ook kijken we eens bij de schorseneren en oogsten ook daar een maaltje van. De woel(?)muizen hebben een hele voorraad hazelnoten tussen de schorseneren verstopt. We vroegen ons al af waar alle hazelnoten waren gebleven. Weten we nu dus ook weer! 

Bert maakt de ramen van de kas schoon en ik wied intussen vrolijk verder.

We doen ook nog wat kleine klusjes zoals planken en netten enzo opruimen en maken nog wat foto's.  Bijvoorbeeld van de paddestoelen die overal staan, maar ook van de in bloei staande roos!

Na een aantal uren werken, wandelen we met een volle kar met oogst weer terug naar huis.

—————

Terug